Osnovne strukovne studije: Kratak opis i kako ih upisati!

Kratak opis

Osnovne strukovne studije Elektrotehnika traju tri godine (šest semestara), sa obavezom sticanja minimum 180 ESPB, nakon čega student stiče zvanje strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva.

Studenti OSS „Elektrotehnika“ nakon prve zajedničke godine opredeljuju se za jedan, od dva, studijska modula (smera):

  • ELEKTROENERGETIKA I OBNOVLJIVI IZVORI ELEKTRIČNE ENERGIJE – obrazuje stručnjake koji će dati doprinos ubrzanju razvoja obnovljivih izvora električne energije i ovi stručnjaci se momentalno mogu uključiti u planiranje, projektovanje, ispitivanje, upravljanje i održavanje elektroenergetskih objekata, savremenih industrijskih pogona i razvojnih centara.
  • ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACIJE – obrazuje stručnjake koji će dati doprinos ubrzanju razvoja elektronskih i računarsko-telekomunikacionih sistema, posebno Interneta u najširem smislu, kao i softverskih alata i proizvoda iz oblasti informacionih tehnologija (IT), a ovi stručnjaci imaće potrebne kompetencije za momentalno uključivanje u planiranje, projektovanje, razvoj, ispitivanje i održavanje elektronskih, računarsko-telekomunikacionih i IT sistema.

Studentima, nakon završetka studija, pruža se mogućnost NASTAVKA obrazovanja i usavršavanja na FTN na dvogodišnjem (120 ESPB) studijskom programu MASTER STRUKOVNE studije (MSS) „Elektrotehnika“ koji, takođe, poseduje dva studijska modula (smera):

Rukovodilac ovog studijskog programa je dr Kalman Babković, doc. kome se možete obratiti na sledeću email adresu bkalman@uns.ac.rs.

Kako upisati OSS Elektronika i telekomunikacije

Dragi maturanti,

studijski program osnovnih stukovnih studija (OSS) Elektronika i telekomunikacije, upisujete na Faklutetu tehničkih nauka u Novom Sadu kao jednu od želja koju želite da upišete. Sve informacije o upisu su dostupne na web sajtu FTN – UPIS.