Ekipa „Memristor“ osvojila je četvrto mesto na EUROBOT 2023

Tim studenata sa Fakulteta tehničkih nauka „Memristor“  osvojio je četvrto mesto na međunarodnom takmičenju “EUROBOT 2023”. Pored tima “ Memristor ” na ovogodišnjem takmičenju, koje je održano od 17. do 20. maja 2022. godine u gradu La Roche-sur-Yon u Francuskoj, učestvovale su još dve ekipe sa FTN-a (“+381 Robotics” i proslogodisnji pobednici “Mi”, koji su osvojili 13 i 16 mesto). Na EUROBOT 2023 takmičilo se 27 timova, prvenstveno iz Evrope, ali bilo je i predstavnika Kanade, Tajlanda i Tunisa.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je THE CHERRY ON THE CAKE . Roboti su imati zadatak da na terenu izvedu akcije koje simbolično predstavljaju pripremu torte, kao i razne druge zadatke. Ekipe su imale mogućnost da tokom mečeva koriste dva robota i da u direktnom meču sakupe više bodova od protivničkih robota. Pobedu  odnose roboti koji su tokom meča, koji traje 100 sekundi, potpuno autonomno realizuju najveći broj zadatih akcija, čime osvajaju najveći broj poenа.

Tim “Memristor“ (http://memristorrobotics.com/ ), u kome učestvuju i studenti  katedre za elektronike, je u kvalifikacionom delu takmičenja zauzeo četvrto mesto,  u eliminacionom delu je sa malo razlikom izgubio u polufinalu od francuskog tima VRAC rezultatom 62 prema 56, dok se u meču za treće mesto zbog tehničkih problema roboti nisu pokrenuli, te je tako osvojeno  četvrto  mesto na takmičenju.

Posle takmičenja svi timovi iz Srbije su proveli par dana u turističkom obilasku Pariza.

Sa katedre