Upis – OAS studija

Dragi maturanti,

Predstavljamo vam naš smer za Mikroračunarsku elektroniku na koji ćete se upisati uz našu pomoć i vaš trud. Mikroračunarska elektronika je elitni smer Fakulteta tehničkih nauka (FTN). Ubedljiv dokaz za to je i lično stručno-profesionalno mišljenje inženjera koji su završili ovaj smer. Pokazalo se da je kvalitet njihovog obrazovanja, izražen kroz stečena teorijska i praktična znanja, dovoljan za zapošljavanje ne samo u Srbiji, već i širom sveta.

FTN objedinjuje više tehničkih oblasti. Smer za mikroračunarsku elektroniku je u okviru studijskog programa Elektrotehnika i računarstvo. Elektrotehnika i računarstvo se sastoji od dva odseka:

  • Energetika, elektronika i telekomunikacije (označava se E1) i
  • Računarstvo i automatika (E2).

U okviru odseka Energetika, elektronika i telekomunikacije (E1) postoji pet smerova. Nastava na prvoj godini je zajednička za sve smerove, a nakon uspešno završene prve godine možete da se odlučite za željeni smer. Preporučujemo da izaberete Smer za mikroračunarsku elektroniku! Na slici je prikazan način na koji ćete stići na naš smer!

Kako upisati Mikroračunarsku elektroniku?

Prvi korak je priprema i polaganje prijemnog ispita iz matematike za koji postoji pripremna nastava. Detaljnije informacije o zadacima, načinu polaganja prijemnog ispita možete takođe nači na sajtu Fakulteta tehničkih nauka, na stranici Upis.

Drugi korak je predavanje dokumenata nakon položenog prijemnog ispita i dobijanje indeksa! Nakon toga vas čeka čeka zasluženi odmor do početka nastave 1. oktobra!

Ako imate neke nedoumice obratite se šefu katedre, na email elektronika@uns.ac.rs.