Održan je Info dan Elektronika – 31.05.2019.

Drage koleginice i kolege,
želimo da vas obavestimo da je 31.05.2019. održan Info dan Elektronika u Svečanoj sali FTN-a sa početkom u 10:00h.

Info dan su svečano otvorili prof. Dragiša Vilotić, prodekan za nastavu FTN-a i prof. Boris Dumnić, direktor deparmana DEET.

Na sedmom po redu Info danu Elektronika, predstavile su se sledeće kompanije:

1. 10:10 – 10:30 ELSYS Eastern Europe (Beograd, Novi Sad)

ELSYS Eastern Europe je kompanija koja je osnovana u Francuskoj, a u Srbiji ima dva predstavništva, u Beogradu i Novom Sadu. Trenutno zapošljava preko 150 inženjera.

Bavi se projektovanjem elektronskih sistema u poluprovodničkoj industriji, obezbeđujući napredna rešenja u brojnim oblastima SoC (System-on-Chip) dizajna.

Elsys nudi studentima mogućnost usavršavanja u oblasti projektovanja digitalnih, analognih, miks signal kola i embedded softvera.

Kompaniju је predstaviо: Ivica MILADINOVIĆ, Business Manager.

————————————————————————————————-

2. (10:40 – 11:00) RT-RK (Novi Sad)

RT-RK je kompanija koja se, već više od 25 godina, bavi razvojem softvera za “embedded” sisteme sa radom u realnom vremenu.

Automotive, DTV, DSP, FPGA, Hardware design, IoT su neke od oblasti u kojima su izgradili svoju ekspertizu i u kojima nastavljaju i dalje da se razvijaju.

Sa sedištem u Novom Sadu, i odeljenjima u Beogradu, Banjaluci, Osijeku i Minhenu, RT-RK danas angažuje više od 1000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope.

Od 2011. godine RT-RK je akreditovan i kao razvojno-istraživački institut, čime je inovativni i naučno-istraživački potencijal kompanije potvrđen i na formalnom nivou.

Kompaniju su predstavili: Ondina PEŠA, Ninoslav JOVANOV i Dejan MRVOŠ.

————————————————————————————————-

3. (11:00 – 11:20) VERIEST (Beograd)

VERIEST“ je internacionalna kompanija koja se bavi ASIC/FPGA dizajnom i verifikacijom, kao i razvojem Embedded softvera. Klijenti Veriesta su vodeće svetski proizvođači čipova, kao i inovativne startap kompanije u oblasti razvoja najnovijih tehnologija.

Oblasti u kojima Veriest ima ekspertizu i projekte su: neuralne mreže, AI, zaštita podataka, automotive (ISO 26262), Mrežni protokoli (Networking / Wireless), procesiranje audio / video sadržaja, industrijske aplikacije i aplikacije u potrošačkoj elektronici.

Veriest je osnovan 2007. godine u Tel Avivu. U Srbiji posluje od 2011. godine, a danas ima 3 razvojna centra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sa više od 100 zaposlenih inženjera.

Kompaniju su predstavili: Mihajlo KATONA i Vukota PEKOVIĆ.

————————————————————————————————-

4. (11:20 – 11:40) CONTINENTAL (Novi Sad)

Kompanija Continental je osnovana još daleke 1871. Bavi se proizvodnjom proizvoda prvenstveno u autoindustriji, za vozila, mašine i transport.

U 2017 godini, Continental je imao prodaju u vrednosti oko 44 milijarde evra. Ima preko 240.000 zaposlenih u 61 zemlji. Odeljenje u Novom Sadu planira da zaposli preko 500 inženjera za razvoj softvera, hardvera, mašinstva.

Kompaniju su predstavili: Vladimir MILOSAVLJEVIĆ i Vukota GLIGOVIĆ.

————————————————————————————————-

5. (11:10 – 11:30)         HDL Design House (Beograd)

HDL Design House“ se bavi pružanjem usluga u oblasti projektovanja i verifikacije SoC integrisanih kola, kao i razvojem IP cores i simulacionih modela koji se koriste u „System/Product Level“ simulacijama, poslujući u skladu sa međunarodno priznatim standardima kvaliteta ISO 9001:2008 upravljanja kvalitetom i ISO 27001:2013 upravljanja bezbednošću informacija.

Kompanija je osnovana 2001. godine, i trenutno zapošljava 120 inženjera koji rade u razvojnim centrima u Beogradu i Ćupriji. Od svog osnivanja, HDL DH izuzetno uspešno učestvuje na R&D projektima sa kompanijama kao što su: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel, i druge.

Kompaniju su predstavili: Igor IKODINOVIĆ, Aleksandar ĐURIČIĆ i Tamara UZELAC.

————————————————————————————————-

6. (12:00 – 12:20) Mikroelektronika (Beograd)

 Mikroelektronika je kompanija koja se bavi razvojem proizvoda na bazi svih vodećih mikrokontrolera. Njihovi proizvodi uključuju razvojne ploče, kompajlere, dodatni softver i knjige za mikrokontrolere.

„Mikroelektronika” je zvanični partner, između ostalih, i sa sledećim kompanijama: NXP, Microchip, Texas Instruments, Stmicroelectronics, ATMEL, Cypress semiconductors, ARM, Imagination Community, Quectel Wireless Solutions.

Nebojša Matić, direktor kompanije, dobio je nagradu za preduzetnika godine za 2014. godinu, a za EasyPIC Fusion kompanija je dobila nagradu Best Tool u Nirmbergu.

Kompaniju је predstaviо: Ivan RAJKOVIĆ, šef sektora softvera i suporta.

————————————————————————————————-

7. (12:20 – 12:40) WolkAbout (Novi Sad)

WolkAbout je kompanija fokusirana na razvoj “Internet of Things” aplikacija, koje putem postojećih informacionih i komunikacionih tehnologija omogućavaju umrežavanje i daljinsku razmenu podataka između uređaja i korisnika. Pored sedišta u Češkoj Republici, kompanija WolkAbout ima razvojni centar u Novom Sadu, osnovan od strane visoko motivisanih stručnjaka, sa višegodišnjim iskustvom u softverskom inženjerstvu i industrijskoj automatizaciji. Kompanija trenutno broji više od 40 zaposlenih.

Glavni proizvod je WolkAbout IoT Platforma, koja omogućava povezivanje i međusobnu komunikaciju velikog broja različitih uređaja, bilo da su uređaji pametni frižideri, industrijske flote i slično.

Kompaniju su predstavili: Nemanja MAKSIMOVIĆ i Srđan STANKOVIĆ, R&D Engineer.

Sa katedre