Info dan Elektronika 2023

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na tradicionalni Info dan ,,Elektronika“ koji će se održati u četvrtak, 8. juna 2023, sa početkom u 9h, u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka.

Info dan se organizuje kako biste se upoznali sa radom kompanija iz naše oblasti, o mogućnostima zapošljavanja, stipendiranja, izrade diplomskih radova i prakse u kompanijama.

Predložena satnica je:

09:00 – 09:15 Pozdravni govor Dekana
09:15 – 09:30 ELSYS Eastern Europe
09:30 – 09:45 RT-RK
09:45 – 10:00 VERIEST
10:00 – 10:15 Bosch
10:15 – 10:30 ZF Group
10:30 – 10:45 Continental
10:45 – 11:00 Kafe pauza
11:00 – 11:15 NOVELIC
11:15 – 11:30 ARS Embedded
11:30 – 11:45 Microsoft
11:45 – 12:00 Typhoon HIL
12:00 – 12:15 Akytec doo
12:30 – Neformalni razgovor sa
predstavnicima kompanija

 

 

 

Nakon prezentacija svih kompanija predviđeno je neformalno druženje sa predstavnicima kompanija i poseta njihovim štandovima. Na taj način ćete imati mogućnost da direktno postavite pitanja koja vas interesuju.

Vidimo se u četvrtak!

Mirjana Damnjanović


U nastavku možete pogledati kratke informacije o kompanijama koje učestvuju na Info danu Elektronika 2023. Opisi kompanija su dati prema redosledu izlaganja.

 1. 09:15 – 09:30 ELSYS Eastern Europe

ELSYS Eastern Europe pruža visokokvalitetne usluge dizajna integrisanih kola i verifikacije, širom sveta, od ASIC-a do najkompleksnijeg dizajna SoC-a. Neke od najvećih svetskih kompanija poverile su nam svoje najkompleksnije projekte, kao i što nam je preko 250 odličnih hardverskih inženjera poverilo svoju karijeru. Naša najveća čast je saradnja sa našim klijentima i inženjerima, jer dokazuje da je Elsys mesto gde strast zaista vodi ka izvrsnosti!


 1. 09:30 – 09:45 RT-RK

RT-RK je kompanija koja se, već više od 30 godina, bavi razvojem softvera za “embedded” sisteme sa radom u realnom vremenu.
Automotive, DTV, DSP, FPGA, Hardware design, IoT su neke od oblasti u kojima su izgradili svoju ekspertizu i u kojima nastavljaju i dalje da se razvijaju.
Sa sedištem u Novom Sadu, i odeljenjima u Beogradu, Banjaluci i Osijeku, RT-RK danas angažuje više od 600 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope.

Više o samoj kompaniji možete saznati na: www.rt-rk.com.


 1. 09:45 – 10:00 VERIEST

Veriest je međunarodna ASIC komapanija koja pruža kompletan niz profesionalnih inženjerskih usluga. Veriestov portfolio klijenata uključuje čitav spektar globalno etabliranih lidera u industriji poluprovodnika, velikih kompanija kao i inovativnih startupa koji razvijaju vrhunsku elektronsku tehnologiju. Sa sedištem u Izraelu, Veriest je osnovan 2007. godine, a od 2013. dео је korporacije Aman.


 1. 10:00 – 10:15 Bosch

Bosch kompanija je u Srbiji osnovana 2006. godine kao regionalna kompanija sa teritorijalnom odgovornošću za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Severnu Makedoniju.

Robert Bosch d.o.o. u Srbiji posluje na dve lokacije – sedište se nalazi na Novom Beogradu, a proizvodnja u fabrici u Pećincima, u okviru kojih se pokrivaju sledeće poslovne oblasti:

 • Proizvodnja i istraživačko-razvojne aktivnosti u automobilskoj industriji,
 • Distribucija širokog asortimana Bosch proizvoda,
 • Usluge koje se obavljaju za Bosch Grupu na globalnom nivou: Centar kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT (informaciono-komunikacione tehnologije).

Više informacija o kompaniji Bosch možete pronaći na sajtu: https://www.bosch.rs/


 1. 10:15 – 10:30 ZF Group

ZF Group je tehnološka kompanija koja posluje na globalnom nivou a u okviru divizije Electrified Powertrain Technology, proširila je svoj proizvodni kapacitet za proizvode fokusirane na elektro-mobilnost izgradnjom novog proizvodnog pogona i razvojno-istraživačkog centra u Pančevu, kao i otvaranjem razvojno-istraživačkog centra u Novom Sadu.


 1. 10:30 – 10:45 Continental

Continental je 2017. godine u Novom Sadu otvorio R&D centar u kojem preko 950 zaposlenih radi na razvoju najinovativnijih tehnologija za automobile i komercijalna vozila.

Naš primarni fokus je razvoj tehnoloških rešenja i proizvoda u automobilskoj industriji. Ovo nam garantuje stabilnost projekata i dugoročnu održivost našeg poslovanja. Kada imate stabilnost u kompaniji, to ti garantuje i mogućnost dugoročnog razvoja karijere koja prati i razvoj i rast kompanije.
U R&D centru razvijamo rešenja sa svim najznačajnijim proizvođačima vozila u svetu. Ovo ti pruža mogućnost da radiš u internacionalnom okruženju i učiš od vodećih stručnjaka u automobilskoj industriji.


 1. 11:00 – 11:15 NOVELIC

NOVELIC je kompanija koja nudi rešenja u oblasti radara i komplementarnih senzorskih tehnologija. Kao jedna od najvećih nezavisnih B2B razvojnih radarskih kuća, nudimo platforme, proizvode i rešenja za radarske senzore. Neki od delova naše široke ponude su i inženjerske usluge u oblasti različitih sistema percepcije za ADAS i autonomnu vožnju u automobilskoj industriji, razvijanje, testiranje i organizacija proizvodnje elektronskih proizvoda za industrijske i IoT aplikacije, digitalna obrada signala, analog/mixed signal IC, FPGA, Embedded HW&SW, ASIC i SoC dizajn.
Osnovani smo 2013. godine u Beogradu, a danas imamo 150+ zaposlenih.

Pogledajte nekoliko promo filmova o kompaniji NOVELIC.


 1. 11:15 – 11:30 ARS Embedded

ARS Embedded Systems je kompanija koja se bavi razvojem elektronskih i IoT proizvoda.
Naš tim čine eksperti koji gaje strast prema pravljenju opipljivih stvari.
Naše usluge obuhvataju ceo ciklus razvoja hardvera i firmvera, od ideje, koncepta, pa do potpuno funkcionalnog proizvoda koji je spreman za proizvodnju.

ARS je human sized company i pojedinac u timu ima jedinstvenu priliku da učestvuje u celom putu od ideje do stvaranja konačnog proizvoda.

Projekti na kojima se radi u ARS-u pomažu u rešavanju izazova savremenog sveta, poput problema buduće nestašice vode u velikim gradovima, dobrobiti životinja, rehabilitacije povređenih, olakšavanja života osobama sa invaliditetom. Osim toga, ARS je tu i za inovativne startup kompanije koje žele da razvijaju revolucionarne proizvode koje inovativnošću prkose korporativnim gigantima.

Pogledajte promo film https://www.dropbox.com/s/u32iyobymw4t20r/ARS_final.mp4?dl=0


 1. 11:30 – 11:45 Microsoft

MDCS (Microsoft Development Center Serbia) je Microsoft-ov razvojni centar u Srbiji sa sedistem u Beogradu. Centar je osnovan 2005. godine sa svega nekoliko zaposlenih. Trenutno je zaposleno preko 600 ljudi koji su raspodeljeni u 7 razlicitih inzenjerskih timova. Pored razvoja softvera, jedan od timova se bavi i razvojem hardvera.


 1. 11:45 – 12:00 Typhoon HIL

Typhoon HIL okuplja mlade inženjere koji žele da rade na razvoju sopstvenog proizvoda kroz embedded, hardware i software domene. Kompanija se ostvarila kao globalni proizvođač rešenja za testiranje u oblasti energetske elektronike i elektrifikacije transporta. Glavni proizvod kompanije je sofisticirana testna platforma, projektovana i proizvedena u Srbiji, a korišćena od strane vodećih svetskih tehnoloških kompanija.


 1. 12:00 – 12:15 Akytec doo

Akytec doo je lider na tržištu bivšeg Sovjetskog Saveza u oblasti automatizacije   vodeći projektant i  proizvodjač kontrolno mernih uredjaja , senzora i automatike.