EUROBOT Srbija 2019 – Memristor drugi

Ovogodišnje Nacionalno prvenstvo u robotici EUROBOT 2018 održano je 06.04.2019 u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu i podrazumevalo je seniorske i juniorske runde.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je Atom factory, u čast čuvenog hemičara Dmitrija Mendeljejeva. Roboti su imati zadatak da na terenu izvedu akcije koje simbolično predstavljaju eksperiment, uključujući klasifikaciju i merenja atoma i druge zadatke. Ekipe su imale mogućnost da tokom mečeva koriste dva robota i da u direktnom meču sakupe više bodova od protivničkih robota. Pobedu su odneli roboti koji su tokom meča, koji traje 100 sekundi, potpuno autonomno realizovali najveći broj zadatih elemenata, čime su osvojili najveći broj poenaа.

Na EUROBOT-u 2019 takmičilo sе 12  sеniorskih timova iz Novog Sada i Bеograda, a pridružio sе i po jеdan tim iz Engleske i Francuske, koji su ravnopravno odmеrili snagе sa našim studеntima.

Tim katedre za elektroniku “Memristor“ (http://memristorrobotics.com/ ) je u kvalfikacionom delu takmičenja zauzeo prvo mesto, a u eliminacionem delu izgubio u finalu i tako osvojio drugo mesto na takmičenju. Ovim rezultatom naš tim plasirao se na finalno EUROBOT takmičеnje koje će se održati u Francuskoj od 31 Maja do 2 Juna. Prvo mesto je osvojio tim PMG robotics, a treće mesto tim Probotech, takodjer činili studenti Fakulteta tehnčkih nauka.

Više informacija o samom takmičenju pogledajte na sledećem linku.