Predavanje – Šta možemo da očekujemo od veštačke inteligencije?

Poštovane koleginice i kolege,
Čast mi je da vas pozovem na online predavanje pod nazivom:

Šta možemo da očekujemo od veštačke inteligencije?

Predavanje, koje će održati dr Branislav Kisačanin, ima sledeću agendu:

  • kratko predstavljanje  Instituta za veštačku inteligenciju Srbije (10 min)
  • novi trendovi u AI (20 min)
  • mogućnost angažovanja studenata na fakultetima i na Institutu za veštačku inteligenciju Srbije (ivi.ac.rs)
  • pitanja i odgovori
Moram da naglasim da je dr Branislav Kisačanin trenutno zaposlen u kompaniji Nvidia. On je jedan od osnivača Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, ali i član Katedre za elektroniku. Više o predavaču i o rezimeu predavanja možete naći u nastavku vesti.
Puno pozdrava,
Mirjana Damnjanović

ONLINE PREDAVANJE

Šta sledeće možemo da očekujemo od veštačke inteligencije?

dr Branislav Kisačanin
Nvidia i Institut za veštačku inteligenciju Srbije
b.kisacanin@ieee.org

ZOOM LINK I VREME
Sreda, 25.oktobar 2023.
18:00h

https://us02web.zoom.us/j/86982294894?pwd=akVESytrdGErbnl6eEo2UWh2Sm5lQT09 

REZIME 

U ovom predavanju čućemo o tome gde se veštačka inteligencija već svakodnevno primenjuje, kao i o najnovijim naučnim otkrićima i primenama ove nove tehnologije. Predviđanja su nezahvalna, ali probaćemo da ekstrapoliramo najjače trendove i ukažemo na moguće nove primene u bliskoj budućnosti.

 Takođe, predstavićemo aktivnosti Instituta za veštačku inteligenciju Srbije i različite mogućnosti za zapošljavanje i saradnju.

 O PREDAVAČU

Dr Branislav Kisačanin je jedan od osnivača Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, njegov prvi vodeći istraživač, a sada vodeći promoter tehnologije. Posle završetlka redovnih studija elektrotehnike na Univerzitetu u Novom Sadu, doktorirao je računarske nauke u SAD, na Univerzitetu Ilinoj u Čikagu. Od 2015. zaposlen je u kompaniji Nvidia i priznati je stručnjak za računarski vid i percepciju, posebno za primene u autonomnim vozilima. Objavio je pet naučnih knjiga, bio je urednik šest specijalnih izdanja vodećih naučnih časopisa za računarski vid i ima devet patenata u SAD i EU. U slobodno vreme priprema takmičare za vrhunska takmičenja iz matematike i fizike kroz organizaciju AwesomeMath. Objavio je četiri knjige za takmičare i tri puta bio sudija na ISEF-u, najprestižnijem međunarodnom naučnom takmičenju za srednjoškolce.